Menu Sluiten

Teamouders en taken

Early Bird is een vereniging zonder winstoogmerk. Er zijn veel handen nodig om alle kinderen elke week te laten basketballen. Dat doen we SAMEN, zodat de contributie niet 3x zo hoog is als nu.

Teamouder

Elk team dat competitie speelt, heeft een teamouder nodig om te zorgen dat onderstaande taken gedaan en verdeeld worden. Alleen op deze manier kan de trainer zich 100% bezig houden met het trainen en coachen van uw kind en zijn/haar team.

In overleg met de coach/trainer, zal de teamouder contact hebben met andere ouders en, indien gewenst, met de Jeugdcommissie.

Taken

1) Indelen kantinerooster
De kantinedienst wordt per team op de website geplaatst; zie https://www.earlybird.nl/thuis-wedstrijden/ onder “bardienst”. Elk team komt een paar keer per seizoen aan de beurt. Ouders/verzorgers draaien, veelal met twee personen, een bardienst op het moment dat hun kind zelf een wedstrijd speelt.
Iedere ouder komt aan de beurt; als men verhinderd is, dient men zelf voor vervanging te zorgen.

De handleiding van kantinedienst staat hier: https://www.earlybird.nl/kantine/
Ervaring is niet vereist.

2) Indelen tafelen (vanaf U14) en scheidsrechters (vanaf U16)
Scheidsrechters en tafelaars worden per team op de website geplaatst; zie https://www.earlybird.nl/thuis-wedstrijden/. Elk team komt een paar keer per seizoen aan de beurt. Er zijn per wedstrijd twee personen nodig voor de tafeldienst en een (aspirant) scheidsrechter. De aspirant scheidsrechter fluit samen met een ervaren scheidsrechter.

3) Eventueel extra taken (in samenspraak met coach/trainer)

– bij blessures contact houden met betrokkene(n)
– initiëren vervoer naar uitwedstrijden
– het opstellen van een waslijst voor de tenues

Indien een team geen Teamouder aanlevert, is Early Bird helaas genoodzaakt het team terug te trekken uit de competitie.

Voorbeeldschema’s voor bovenstaande taken (Excelbestand) zijn op verzoek te krijgen bij de Jeugdcommissie. Hier kunt u ook terecht voor vragen over het teamouderschap.

Geplaatst in Geen categorie