Menu Sluiten

Geen competitie t/m weekend 7/8 oktober

De rijksoverheid heeft afgelopen dinsdagavond bekend gemaakt dat ter bestrijding van het snelgroeiende aantal coronabesmettingen ingrijpende maatregelen moeten worden genomen. Deze maatregelen zijn 14 oktober om 22.00 uur ingegaan.

Voor de sport betekent dit concreet dat er de komende 4 weken niet in competitieverband mag worden gespeeld. De jeugd tot 18 jaar mag wel onderling blijven trainen en spelen bij de eigen vereniging.

Over 2 weken zal worden beoordeeld of na deze periode van 4 weken nog verdere maatregelen genomen dienen te worden.

NOC*NSF werkt op dit moment het protocol ‘Verantwoord Sporten’ bij, waarna ze ook de nieuwe versie van het Coronaprotocol Basketbalcompetities op hun site plaatsen. De actuele versies zijn altijd hier te vinden.

Alle wedstrijden in deze periode zullen op een fictieve wedstrijddatum aan het einde van de betreffende competitie worden gezet, zodat de verenigingen, wanneer weer mogelijk, deze in onderling overleg kunnen inplannen. Mochten wedstrijden, die vanwege corona niet gespeeld zijn, niet opnieuw ingepland kunnen worden, dan zullen deze als niet gepland worden beschouwd zonder verdere consequenties!

We begrijpen dat dit alles voor de verenigingen, beoefenaars en volgers van het basketball zeer ingrijpend is. Maar we realiseren ons ook dat deze maatregelen nodig zijn. We roepen iedereen dan ook op de maatregelen op te volgen, zodat we met zijn allen het basketball zo snel mogelijk weer kunnen hervatten.

Geplaatst in Competitie, Nieuws